20 de desembre 2006

ELS SIGNES DEL ZODÍAC



En aquest nadal,els alumnes de Referents Clàssics de la Cultura Moderna,exposarem un poc dels coneixements que els nostres ancestres arcaics tenien d'Astronomia.

SCORPIUS: 21 d'octubre-22 de novembre

Huité signe zodiacal.

La seva constel.lació va ser tan cridanera per als grecs,que la van extendre fins a la dèbil constel.lació de Libra.

Pel seu color roig,sembla estar lluitant contra el Planeta Mart.Quasi totes les seves estreles són dobles,és a dir,encara que nosaltres només en captem una,en realitat hi han dues.


La constel.lació d'Scorpius és d'orige mesopotamic,com la majoria de les constel.lacions zodiacals,també anomenades ''del Camí de la Lluna'',ja que de vegades,la Lluna les pot arrivar a ocultar.A més,per la constel.lació d'Scorpius, passa la Vía Làctea.


Una mica de cultura clàssica del signe Scorpius:

L'escorpí representa la constel.lació que va col.locar Zeus,després que Apolo,gelós de que la seua germana Artemisa s'enamorara d'un mortal(''Orión el cazador'') ,li va enviar un gegantí escorpí a Orión,malgrat tot,l'escorpí no el va poder matar,ja que aquest i Artemisa el van matar disparant-li 15 fletxes.


Si voleu,podeu entrar en aquesta pàgina que us ajudarà un poc en la història del vostre signe zodiacal o del que vosaltres volgueu.Si voleu entrar,cliqueu açí